english | italiano | català | português | castellano

  actualitat
  agenda

agenda

trieu:

< octubre 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

afegir activitat


Seu Social

Pzza Rondanini, 52 - 080186 ROMA (ITALIA)

Secretaría General

Av. Mistral 20bis - 08015 BARCELONA (CATALUNYA)

info@eurofepp.eu  www.eurofep

INICI > ACTIVITAT > Estudi Perfil Pedagog/a

anterior

Nota de Premsa - Estudi Perfil Pedagog/a

Nota de premsa

15/11/2013

 Estudi del Perfil Professional del Pedagog/a al sud d’Europa, trenca l’antic mite que vinculava i limitava l’exercici de la professió pedagògica a l’entorn escolar.


El rigorós estudi, realitzat per la Federació de Professionals de la Pedagogia (FEPP), i dirigit per la Doctora M. Concepció Torres Sabaté, secretària del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, s’ha presentat a la Universitat de les Illes Balears, en el marc de les XI Jornades Psicopedagògiques: “Trobada Internacional de Pedagogia 2020” arribant a interessants conclusions respecte l’actual exercici de la professió de la pedagogia.

 

Fédération Européenne des Professionnels de la Pédagogie (EUROFEPP) > ACTIVITAT > Nota de Premsa - Estudi Perfil Pedagog/a <br>L’estudi de la FEPP considera quatre àmbits d’intervenció pedagògica: Pedagogia Educativa, Social, Transversal i Organitzacional.

 

Es desvetlla que l'interés professional del pedagog és més elevat en el context de la Pedagogia Social que en la Pedagogia Educativa, seguit de la Pedagogia Transversal i Pedagogia Organitzacional, tot i que l'àmbit laboral és lleugerament superior en la Pedagogia Educativa.

 

També es conclou que la principal funció del pedagog al sud d'Europa és de desenvolupament, seguit de la funció organitzativa i de l'analítica.

 

Respecte les principals competències transversals del pedagog, l'estudi mostra que són: molt bona escolta activa, alt nivell d'empatia, molt bona habilitat comunicativa, força capacitat crítica i organitzativa, elevat grau d'adaptabilitat, bona capacitat de treball en equip, autonomia, capacitat de resolució de conflictes i creativitat.

 

Fédération Européenne des Professionnels de la Pédagogie (EUROFEPP) > ACTIVITAT > Nota de Premsa - Estudi Perfil Pedagog/a <br>Durant la jornada s’han dut a terme diferents ponències, taules rodones i presentacions entre les quals es destaca la presentació de La Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP), organisme presidit per Gianfranco De Lorenzo, amb entitat jurídica pròpia, els objectius de la qual són projectar i impulsar la pedagogia a nivell europeu i internacional. Dins de les seves prioritats ha estat l'elaboració d’aquest estudi per conèixer i identificar els perfils dels professionals de la pedagogia dels estats membres, les seves competències i les seves funcions, dibuixant així el perfil del pedagog/a a Europa.

 

 


 

Convocatòria mitjans de comunicació

 

Amb motiu de la presentació de l'Estudi del Perfil Professional del Pedagog/a al sud d’Europa. 

Elaborat per la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP)

 

Dia: Divendres 15 de novembre 2013

Hora: 11:50 h

Lloc: Universitat de les Illes Balears. Aula Magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus Universitari. Carretera de Valldemosa, Km 7,5. Palma

 

L'estudi, realitzat per la Federació de Professionals de la Pedagogia, i dirigit per la Doctora M. Concepció Torres Sabaté, secretària del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, es presenta en el marc de les XI Jornades Psicopedagògiques: “Trobada Internacional de Pedagogia 2020” i arriba a interessants conclusions respecte l'actual exercici de la professió de la pedagogia, trencant l'antic mite que vinculava i limitava l'exercici de la professió pedagògica a l'entorn escolar.

La Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP) és un organisme amb entitat jurídica pròpia, els objectius de la qual són projectar i impulsar la pedagogia a nivell europeu i internacional. Dins de les seves prioritats està l'elaboració d'aquest estudi per conèixer i identificar els perfils dels professionals de la pedagogia dels estats membres, les seves competències i les seves funcions, dibuixant així el perfil del pedagog/a a Europa. El mateix dia 15 a les 10:15 es durà a terme la presentació de la FEPP.

A partir de les 12:45 h es facilitarà  contacte amb M. Concepció Torres Sabaté, directora de l'estudi, amb Gianfranco De Lorenzo, president de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia i Pep J. Quetglas Mas, president del Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears, amfitrió de l'acte.

___________________________________________

Persona de contacte:


Rosa Rodríguez Gascons

Secretaria General

Federació Europea de Professionals de la Pedagogia

www.eurofepp.eu - info@eurofepp.eu

 

 

Data de publicació: 15/11/2013

Fédération Européenne des Professionnels de la Pédagogie

informació general - avís legal