english | italiano | català | português | castellano

  actualitat
  agenda

agenda

trieu:

< octubre 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

afegir activitat


Seu Social

Pzza Rondanini, 52 - 080186 ROMA (ITALIA)

Secretaría General

Av. Mistral 20bis - 08015 BARCELONA (CATALUNYA)

info@eurofepp.eu  www.eurofep

INICI > FEPP > Qui som?

anterior

Entitats Fundadores

Associazione Nazionale dei Pedagogisti Italiani (ANPE)

Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC)

Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears (COPPIB)

Associação Nacional de Licenciad@s em Ciências da Educação de Portugal (ANALCE),


ANPE, COPEC, COPPIB i ANALCE, són les entitats fundadores de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP), que queda formalment constituïda el 30/6/2007, en l'Assemblea Constituent celebrada a Barcelona.

La creació de la FEPP suposa una projecció europea i, en un futur, internacional de la professió pedagògica, present en tots els àmbits socials del nostre entorn, com el de justícia, serveis a les persones, educació i formació, mitjans de comunicació, esport i cultura, treball, entre d'altres. Contexts en els què, els pedagogs/gues, desenvolupen les seves funcions d'organització, coordinació i innovació, d'anàlisi, investigació, de desenvolupament i assessorament personal i institucional. En una intervenció integral de les situacions, amb l'objectiu de promoure el canvi amb la complicitat de les persones, grups i agents socials.

La FEPP apareix en un moment oportú, quan s'està implementant el nou mapa de titulacions en el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior, per a l'unificació de criteris en els estudis universitaris dels països membres. La tasca integradora de la FEPP, serà un referent professional, a nivell europeu, en relació al perfil, competèncis i deures dels futurs pedagogs. Una de les prioritats de la FEPP serà ampliar el número d'institucions professionals que formen part de la Federació, amb la finalitat que tots els països i territoris europeus estiguin representats.

La FEPP és una iniciativa que es remunta a l'any 2005, quan l'Associazione Nazionale dei Pedagogisti Italiani (ANPE), i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), van signar un document d'enteniment entre ambdues entitats i van definir el perfil professional del pedagog/a, les seves competències i els punts principals del que hauria de ser el seu codi deontològic.

El 2006, s'incorpora a aquest pacte el Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears (COPPIB) i la Sociedade Portuguesa de Ciências de Educação (SPCE) i, en el marc de la III Jornada del COPEC “La pedagogia professional a Europa”, celebrada a Barcelona el 3 i 4 de març de 2006, s'assenten les bases de la futura Federació amb la signatura d'un document marc de col·laboració i l'inici del procés preconstituent de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia.

El 30 de juny de 2007 se celebra l'Assemblea Constituent de la FEPP i s'incorpora l'Associação Nacional de Licenciados em Ciências da Educação, que pren el relleu a SPCE en la representació de la pedagogia professional de Portugal. 


Data de publicació: 30/6/2007

Fédération Européenne des Professionnels de la Pédagogie

informació general - avís legal