english | italiano | català | português | castellano

  actualitat
  agenda

agenda

trieu:

< setembre 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

afegir activitat


Seu Social

Pzza Rondanini, 52 - 080186 ROMA (ITALIA)

Secretaría General

Av. Mistral 20bis - 08015 BARCELONA (CATALUNYA)

info@eurofepp.eu  www.eurofep

INICI > ACTIVITAT > Relacions Institucionals

anterior

Presentació FEPP a Palma

La Federació Europea de Professionals de la Pedagogia ha estat acollida pel Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de les Illes Balears, en el marc de les X Jornades de Psicopedagogia “La professió pedagògica en el context europeu”, coorganitzades amb la Universitat de les Illes Balears.

Les Jornades han estat la plataforma en la qual el nou president de la FEPP, Gianfranco di Lorenzo, ha presentat la Federació fent un recorregut històric dels seus antecedents, naixement i situació actual, així com la filosofia amb què havia nascut. 

Aquest espai dedicat a la FEPP ha servit també per presentar cadascuna de les entitats que hi formen part. Catarina Carvalho, presidenta Associação Nacional de Licenciad@s em Ciências da Educação de Portugal (ANALCE), ha destacat que els objectius de l'associació de pedagogs que lidera estan en sintonia amb els de la FEPP quant a la promoció de la pedagogia a nivell europeu i que les sinergies generades en la Federació permetrà la consolidació de la professió i el seu reconeixement social. 

 

Rosa Rodríguez, vicepresidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), ha fet èmfasi en la generació de coneixement pedagògic que s’esdevenen en les activitats científiques, de recerca i innovació, com les d’aquestes X Jornades del COPPIB, i l’oportunitat per sumar esforços i crear marcs pedagògics de referència. 

 

Pep Quetglas, president Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears (COPPIB), ha analitzat els àmbits d’intervenció del pedagog/a i psicopedagog/a, com a espais professionals on els nostres titulats desenvolupen les seves competències professionals.  Ha posat de relleu la funció cohesionadora de la FEPP en relació a unificar criteris quants als perfils i competències del pedagog/a, atesa la coincidència dels espais professionals d’intervenció.

 

Gianfranco di Lorenzo, president de l’Associazione Nazionale dei Pedagogisti Italiani (ANPE), ha emfatitzat en la convergència de les entitats membres en relació a situar el perfil acadèmic i professional més enllà de l'escola. Ha destacat la tasca d’ANPE com a motor pel reconeixement del professional de la pedagogia al seu país, considerant que la unió de la tasca de les entitats membres, que possibilita la FEPP, és la clau per la pedagogia a Europa.

En el mateix marc de la FEPP, el Dr. Luis Ochoa, del Upper Silesian College of Pedagogical Education in Myslowice, de Polònia, ha presentat la realitat de la pedagogia a Polònia, des d’una perspectiva acadèmica. L'objectiu de convidar a Polònia és aproximar-se a la pedagogia d'altres països europeus i contactar amb entitats que representin la pedagogia professional.


Data de publicació: 21/11/2008

Fédération Européenne des Professionnels de la Pédagogie

informació general - avís legal